maandag 13 juli 2009


Een jaar nieuwe wind in ons ziekenhuis en waar staan we

Nieuwe bazen nieuwe wetten is de uitdrukking is dit ook zo voor ons ziekenhuis?
Dit laten we u zelf uitzoeken en besluiten.



Waar stonden we een jaar geleden?



Chaos in saga, een personeelsdienst die niet functioneerde, onderbezetting, stress en constant inspringen binnen de uurroosters,overuren die niet uitbetaald worden.
Voor aanvang van de nieuwe directie waren er onderhandelingen over veel van deze punten bezig.



Wij stelden dat overuren in de toekomst uitbetaald (50%) en gerecupereerd moesten worden.
De directie stelde daar tegenover dat onze uurroosters niet wettelijk waren en aanleiding gaven tot overuren.
Ze hadden een punt.
En zo zijn de uurroosters gewijzigd, saga is meer ondersteund geworden en personeelsdienst is uitgebreid met (een tijdelijke personeelsdirecteur).



Ja maar het is beter overuren te voorkomen dan te betalen.
Correct en zo werd de slapende mobiele equipe (gefinancieerd door de overheid) weer in leven geroepen er werden afspraken gemaakt van hoe en wanneer inspringen.Het werd aangenaam onthaald op de diensten.
De uurroosters werden bijgestuurd ,voor het probleem van de 11 uur tussen twee schiften werd op niveau van de instelling afspraken gemaakt zodat onderling ruilen toch enigszins kan.
De onwettelijke twaalf uur schiften werden verbannen
Onze 8 uur per dag werken werd verzilverd in een protocol.
De vervoerdienst kreeg uitbreiding



Ja een jaar verder en wat nu.



Personeelstekort, stress ,inspringen het is nog altijd niet van de baan.



De directie wil nieuw personeel aantrekken en uitbreiding doen van de mobiele equipe door aan mensen met een deelltijds contract meer uren te geven met bonus om in de mobiele equipe te werken.



Wij als vakbond willen meer.



Elk jaar verlaten vele personeelsleden ons ziekenhuis uit onvrede op zoek naar beter.
En daar moet ook werk van gemaakt worden. De blijvers.
De uitbreiding van mobiele equipe is op komst. Door onze vorige aktie van de witte woede zal er bijkomend personeel gefinancieerd worden.
Overuren beperken maar als ze gemaakt worden moeten ze ook uitbetaald worden en gerecupereerd
Als er op korte tijd ingesprongen moet worden moet deze beloond worden.
Diensten hebben nood aan een goede structuur goede uurroosters goede begeleiding.
Wij merken veel te vaak dat een slecht functioneren van dienst (slechte uurroosters, geen stabiele werkroosters, onderbezetting, regelmatige afwezigheid van diensthoofden tot een disfunctioneren leid onvrede teweeg brengt en vertrek tot gevolg
Vele kleine dagdagelijkse dingen moeten op een correcte manier opgevolgd worden. Ziekteverzuim, mutatie van dienst, bijscholing tijdskrediet, looncorrecties… zijn dingen die verder uitgediept en verfijnd moeten worden
Ja er staat ons heel wat werk te wachten in het najaar maar als ploeg en in gemeenschappelijk vakbondsfront gaan we er voor Financieel kan het geen probleem zijn om inspringvergoedingen te betalen want in tijden van crisis moeten men niet sparen voor zijn oude dag of voor slechtere tijden of voor herzieningen van dokterscontracten.



Nee niet voor lege huisjes maar voor de inhoud moet men gaan en die inhoud dat zijn wij het personeel de blijvers, de werkers
En daarvoor willen we tezamen gaan, tezamen zullen we in het najaar verder werken aan goede en betere structuren, verder werken aan goede uurroosters en een correcte verloning blijven nastreven
Een goed verlof …
gemeenschappelijkvakbonsfront

Geen opmerkingen: